„Никогаш нема да можам да се заљубан во маж без пари кој растел сиромашен“

Статус на Сашо Тасевски:

“Никогаш нема да можам да се заљубам во маж без пари, кој растел сиромашен. Не ги сакам оние што немаат да те почастат”

Loading...

Мамички вака ви зборуваат ќеркичките од 15, 16 години со другарки. Понекогаш се доволно гласни некој да ги чуе минувајќи крај нив. Ко јас на пример.

Останува да ви честитам на воспитанието кое сте го втемелиле во нив. Сте исчувале банкомати. Има надеж. Нови генерации, стара песна, научена од мамичките.

"Никогаш нема да можам да се заљубам во маж без пари, кој растел сиромашен. Не ги сакам оние што немаат да те почастат"…

Публикувахте от Sasho Tasevski в Вторник, 14 януари 2020 г.

Инрересен беше и неговиот претходен статус:

Како тоа бедно звучи. Дозволено е едно вработување во Драмски, но потенцирано е што мора да биде вработениот по националност. Значи не се бара тој да биде квалитетен, туку според составот на потеклото и гените. Да ви се серам на државата по етнички клуч.

Ете така полека породувате фашизам и расизам. Предлагам од утре сите Македонци по крв да носат жолти траки на рацете со голема црна буква М на нив. А Србите можат иста таква трака со буквата С. Ромите со Р….Така е некако најприкладно, во духот на времето.

Loading...