Дали знаете зошто полицајците го допираат задното светло кога ќе ве 3АПРАТ?

Кога последен пат ве сопрела полиција? Се чини дека секојпат кога тоа ќе се случи, полицаецот ја прави истата работа. Тоа ве нервира, но се чини како тие да уживаат кога го трошат вашето време. Но сепак, тоа само вам ви се чини, бидејќи за секое зошто, си има свое затоа.

1.Непопуларно допирање на светлото

Ова дејство има многу историја. Тоа датира уште од времето кога полицајците почнале да патролираат по улици. Тоа го прават за да ги фатат луѓето ако има потреба за тоа.

2.Тап, тап, тап

Тапкањето по раме се прави како проверка на кр ими на лците. Оваа мала дистракција на полицаецот му дава доволно време да види ако некој повлекува по оp уж је или прави нешто слично.

3.Но, тоа е само една од причините – ова ќе ве шокира!

Ако запрете криминалец, некој кој сака да му наштети на полицаецот или сака да избега, останува отпечатокот како доказ дека тој бил тука.

4.Нивните отпечатоци остануваат на светлина

Ако најдат автомобил, ќе го препознаат по отпечатоците на своите прсти.

5.Тоа е опасно дејство?

Овој ритуал им помага на кри ми на лците да ја утврдат точната локација на полицајците.

6.Иницијален ш o к

Кога луѓето знаат дека погрешиле, ако нешто кријат, трепкањето на полициските светла ги прави нервозни, па полесно се откриваат дека нешто кријат.

7.Чудна пракса

Полицајците тврдат дека ова ги зголемува бројот на уа псените. На овој начин уа псиле тешки престапници.

Previous articleНа убиството во Грција му претходело убиство во Белград – излегоа нови детали
Next articleДарко Лазиќ и Чоби ,,мочаа” по пистата во Цирих – приведени се на распит