На убиството во Грција му претходело убиство во Белград – излегоа нови детали

Убиството на Марко Вуковиќ во Белград му предходело на ликвидацијата на црногорските мафијаши во Атина. 41 годишниот Марко по потекло бил од Котор и бил поморец во прекуокеанските бродови.

Потеклото од Црна Гора му помогнало да се запознае со најголемите нарко кланови како што се „Шкаљарците“. Преку дружба со нив почнал и да соработува и да им пренесува дрога во и од Европа во прекуокеанските земји.

Но, по неколку години решил да се тргне од тој бизнис и се преселил во Белград. Се оженил, добил три деца и сакал да живее мирен живот.

Но, старите соработници од него побара само уште една услуга и испорака на големо количество дрога. Тој љубезно ги одбил.

Но, како што се вели ќе дадеш 5 пари да влезеш на орото  10 за да излезеш. „Шкаљарците“ нарачале класична „сачекуша“ и го убиле пред  децата додека ги чекал пред училиштето во својот автомобил.

Previous articleЈоци: ВМРОвците се тапа во кревет – за 10 минути се изморуваат
Next articleДали знаете зошто полицајците го допираат задното светло кога ќе ве 3АПРАТ?