Лозано е голем патриот – тоа го докажа и со големиот потег пред две години

Влатко Лозановски Лозано деновите а актуелна тема откако на наградите во Белград порача дека доаѓа од Македонија. Но ова не е прв ваков потег на него, за потсетување пред две годиние тој требаше да настапи на, како што ја нарекоа од Владата- „Големата граѓанска прослава: Македонија во НАТО и ЕУ“, нот отј го откажа настанот и не се појави да пее.

Потоа се огласи на социјалните мрежи каде што напиша:

Почитувани,

Должност ми е да ви се обратам вам, на мојата публика, и да се изјаснам за она што се случуваше во врска со настанот. Да, бев дел од листата на изведувачи, но одлучив да не присуствувам и не настапив во Охрид. Ова беше моја голема одлука, околностите не беа лесни и засегнати беа многу страни, но она што секогаш во прв план го ставам е публиката.

До ова скалило до кое што сум дојден на музичката сцена е само поради вас и секогаш ќе биде само поради вас. Јас сум пејач, музичар и уметник и само поради такви причини сум прифаќал настапи пред публиката. Овојпат ситуацијата ескалираше и увидов дека во такви моменти не треба да пеам.

Верувам дека ќе има многу убави музички настани во иднина каде ќе ја славиме музиката. Пред вас сум за да ве спојам меѓусебно преку музиката, а не да ве поделам. Никогаш не сум бил политички определен, музиката е таа што ме насочувала и ќе ме насочува во животот.

Искажувам голема почит кон сите мои колеги и организаторите на настанот, но мене публиката секогаш ќе ми биде на прво место. Сите овие години ви дадов толку многу љубов вам, на моите фанови, и двојна љубов ми беше возвратена од вас, што никаква пречка нема да дозволам да се појави за тој круг да се прекине.

Почитувани,Должност ми е да ви се обратам вам, на мојата публика, и да се изјаснам за она што се случуваше во врска со…

Публикувахте от Lozano – Vlatko Lozanoski в Събота, 14 юли 2018 г.

Свесно и одговорно стојам зад оваа одлука без разлика какви ќе бидат последиците. Ви благодарам за големата поддршка цело ова време! Со почит, Влатко Лозаноски-Лозано.

Previous articleСрбинка која живее во Кина раскажа што се случува таму: Во воздухот се чувствува страв од Корона вирусот
Next articleКрај на потрагата: Познато каде е пронајдено момчето од Куманово