Села ја фрли ракавицата – албанските опозициски партии имаат рок од 48 часа да се изјаснат

– Алијанса за Албанците ќе прати писмена понуда до партиите Беса и Алтернатива со цел да ги повика на предизборна коалиција, најави вечерва по завршуавњето на Централното претседателтво, партискиот лидер Зијадин Села. Тој истакна дека оваа понуда е всушност стар договор.

-Ова е став кој датира од вториот круг на локалните избори кога сме пружиле рака и сме се договориле дека кога и да има нови изборите влегуваме заедно во коалиција со таа политичка партија со која тогаш коалициравме, а за жал сега е поделна на две партии.

За нас дадениот збор е важен поради конзинстентноста и сериозноста и пред граѓантие, не е за лични потребни туку за јавен интерес.

Да донесеме демократија во албанското општество во Северна Македонија , бидејќи тоа ни фали веќе 18 години со оглед дека живееме во политичкји монизам, изјави Села.

Алијансата за Албанците ќе чека 48 часа на одговор на писмената понуда.

Previous articleАпасиев: Еволуција на РЕЛАТИВИЗАЦИЈАТА од најбољиот заменик Ма-краду-ли
Next articleКаракамишева: Груевски згреши што не го уапси Заев