Живее во колиба со влага, пешачи 5км за да јаде во народната кујна, но е среќен што се буди жив секое утро

„….Незнам и не сакам да знам , како во овие 25-30 години се доделуваа станови, еднократна парична помош, донации и слично. Дали за да земеш социјален стан или било каква помош треба да си член и гласач на партијата која е на власт, да си вработен, да имаш куќа на татково име, да имаш фирма, кола, да си женет и многу други работи, и тоа е услов за социјален стан….“

Вака почнува еден статус на социјалните мрежи објавен деновиве а од кој јавноста дознава за ситуацијата во која се наоѓа Ангел од село Нежилово а од приложените фотографии може да забележиме дека станува збор за човек кој боледува од епилепсија, зад себе има неколку операции и неспособно за работа, живее во распадната колиба со влага, привремено во која нема ништо што е негово, бидејќи е на негов роднина.

Ангел, секое утро патува и 5 км за да јаде во народната кујна во Кратово. Но сите тие услови не се пречка за Ангел и тоа не влијаело негативно на него, кој и покрај се е весел и покрај сите дијагнози, наутро кога ќе се разбуди се радува што е жив .

Овој човек, според наводите, добил само една донација од општина Кратово пред новата 2019 а оваа година бил заборавен, Но не и од пријателите и роднините, локални маркети кои почнуваат да му помагаат со храна и хигиена ….

…Neznam i ne sakam da znam,kako u ovija 25-30 god.se dodeluvaa stanovi,ednokratna paricna pomos,donacii i razno razni…

Публикувахте от Igor Lisa Petrov в Вторник, 28 януари 2020 г.

Previous article(ВИДЕО) Голем пожар беснее во Кочани – во воздухот се чувствува тежок мирис
Next articleНикола Груевски: Ништо не е загубено