Познато кој македонски пејач за една вечер добил 12.000 марки бакшиш

Фолк ѕвездата Наум Петрески за време на неговата кариера која трае над три децении, доживеал многу добри и лоши нешта.

Така изгледа животот на музичарите и пејачите, кои во текот на животот се среќаваат со луге со различни карактери.

Loading...

„Беше многу одамна, во Вечани. Вечерта земавме околу 12.000 марки и околу 3.500 швајцарски франци“, раскажа Наум во емисијата „Еден на Еден“, која ќе се емитува в недела.

Во ова шоу тој раскажува многу анегдоти од неговата авантура како ловџија и риболовец, многу приказни од патувањата низ светот, а Наум неколкупати го има прошетано светот од Америка до Австралија, секаде каде што живеат Македонци.

Loading...