Скопјанецот Колевски револтиран: Ни измислиле дека сме иселени во Канада или Австралија, а јас не сум бил никогаш таму

Тоалет пред порта, ѕид до тераса. Семејството Колевски од скопската општина Кисела Вода ужива во зимското сонце повеќе од другите затоа што знаат дека наскоро во нивниот дом нема да има дневна светлина. Ѕидот од зградата што се гради веднаш до нивната тераса ќе биде висок 13 метри.

Се чувствуваат изиграни и од соседите и од општината. Целиот проблем настанал со промената на деталниот урбанистички план за овој регион, улицата Димо Хаџи Димов. До измената во него имало само куќи со големи дворови.

Градоначалникот Темелковски знае за случајот, но вели дека одобрението е издадено соглансо ДУП от кој тој го наследил од претхдната власт, а кој бил изменет согласно сите процедури.

Одобрението за градба лани го потпшал Темелковски. Вели дека иако Законот предвидвидел 15 за жалба до правосилност, семејството Колевски не се жалеле.

„Наводно не можеле да не најдат бидејќи наводно сме биле преселени во Австралија или Канада. Јас никогаш не сум бил, а немам ни намера да одат. Не можеле да не известат, а кога е време за гласање може да не најдат“, вели Колевски.

Целата сторија проследете ја на ТВ Сител.

Previous articleБане од скопско по 7 години дочека инвалидска пензија: Се трудевме, бевме упорни и еве добивме
Next articleДодека цел Свет е во паника, Македонците не се плашат од Коронавирус